Pred zimou treba dočistiť a upraviť lyžiarske bežecké trate na Štrbskom Plese

21.10.2005 Poprad

Vysoké Tatry 21. októbra (TASR) - Dočistiť a upraviť po minuloročnej novembrovej kalamite vo Vysokých Tatrách treba do začiatku zimnej sezóny lyžiarske bežec...
Vysoké Tatry 21. októbra (TASR) - Dočistiť a upraviť po minuloročnej novembrovej kalamite vo Vysokých Tatrách treba do začiatku zimnej sezóny lyžiarske bežecké trate na Štrbskom Plese. Podľa primátora Jána Mokoša \"za takmer rok od ničivej veternej smršti sa podaril veľký kus práce, ale nemálo jej ešte čaká\".

Spresnil, že bežecké trate, ktoré slúžili ako lesné cesty pre zvoz kalamitného dreva, sú poškodené. Mechanizmy na nich zanechali vyryté koľaje a miestami sú ešte zvyšky koreňov vyvrátených stromov. Keďže zima už \"klope\" na dvere, treba urýchliť práce tak, aby bežecké trate, predovšetkým päť- a sedemkilometrová, boli pripravené do začiatku zimnej lyžiarskej sezóny.
Primátor v rozhovore pre TASR uviedol, že v utorok na budúci týždeň zástupcovia samosprávy a zainteresovaných organizácií spoločne prejdú bežecké trate na Štrbskom Plese. Zmapujú samotné trasy, ktoré poznamenala vlaňajšia kalamita a vyznačia úseky, ktoré treba čo najskôr opraviť. \"Zima je predo dvermi, takže s prácami začneme ihneď. Predpokladáme, že by sme ich mohli stihnúť do dvoch týždňov, \" dodal primátor.
 

Vyberte región

mark